Niče najlepši kvart u Novom Sadu – „Sajam kompleks“

Niče najlepši kvart u Novom Sadu – „Sajam kompleks“

Novosadsko naselje „Sajam kompleks“ nudi svojim stanarima jedinstven urbanistički prostor, kako stambeni tako i poslovni, koji garantuju komforan, luksuzan i idelan život.

Za izgradnju ovog modernog naselja u Ulici Branka Bajića zaslužna je istoimena firma „Sajam kompleks” koja se se postarala da napravi kompleks od četiri bloka zgrada sa 707 stanova koji u svom sklopu ima podzemne garaže, parkove, igrališta za decu, markete, restorane, salone lepote i uskoro i nove sadržaje.

Do danas u prva tri bloka useljeno je 542 stambene jedinice, ostalo je do kraja godine da se usele tri ulaza sa 112 stanova koji su trenutno u fazi završih radova, dok poslednji blok i najveći ponos kompanije, dve kule od Po+P+G+8 (10 ) spratova, treba da budu gotove do aprila 2022. godine.

Nenad Bobar u ime brenda ’’Sajam kompleks’’ kaže da će dve kule od osam i 10 spratova sa ukupno 53 stana i prosečnom kvadraturom od 110 m2, biti ponos kompanije. Kompleks nema garsonjere i dupleks stanove, a akcenat je stavljen na porodične domove, te je ovaj kraj postao omiljeni deo grada za mlade porodice.

– Stanovi u kulama biće od 70 pa do 180 kvadratnih metara, što podrazumeva veoma luksuzno zdanje, kakvo se izbegavalo graditi u našem gradu. Poslovni deo podrazumeva 3.000 metara kvadratnih sa galerijom iznad koje ćemo takođe urediti zelenu površinu. Biće to praktično zeleni krov sa pešačkom zonom, klupama, a koje će moći koristiti isključivo vlasnici stanova – objašnjava Bobar uz napomenu da će se sa kula koje će krasiti jedna od najlepših fasada u gradu protezati i najatraktivniji pogled na Frušku goru.

Miroslav Ivanović mr. inž. građevinarstva i rukovodilac projekta ’’Sajam kompleks’’ kaže da je ovo jedinstven prostor sa stanovima u izgrađenim blokovima koji su između 45 i 130 metara kvadratnih, od dvosobnih do četvorosobnih.

– Svaki blok ima svoje podzemne garaže koje obezbeđuju 50 odsto potrebnog broja parking mesta, a oko blokova gradimo infrastrukturu sa prostorom za parkiranje kako bi obezbedili dovoljan broj mesta – rekao je Ivanović.

Zgrade poseduju energetski pasoš B kategorije. Unutar zgrada je zeleni kutak sa parkićem i igralištem za decu koje je zatvorenog tipa, samo za stanare koji žive u kompleksu.

Nenad Bobar ističe da će dve kule sa ukupno 53 stambene jedinice i prosečnom kvadraturom od 110 m2, biti ponos kompanije.

– Retko ko se odluči da gradi bez malih stanova, jer je to rizično. U delu kompleksa, u završnoj fazi uređenja, predviđeno je igralište za decu. Poslovni deo podrazumeva 3.000 metara kvadratnih sa galerijom iznad koje ćemo takođe urediti zelenu površinu. Biće to praktično zeleni krov sa pešačkom zonom, klupama, a koje će moći koristiti isključivo vlasnici stanova – rekao je Bobar.

Prema Ivanovićevim rečima, oblik i materijalizacija fasada objekta osmišljeni su tako da odgovaraju savremenim tendencijama i propisima, da se objekat uklapa u najbliže okruženje ali i da bude prepoznatljiv prostorni reper.

– Krovovi zgrada urađeni su po najsavremenijim standardima, izolovani su SIKA sistemom termo i hidroizolacije. Garaže su opremljene Hörmann vratima, ventilacijom i protivpožarnim sistemom. Stanovi su međusobno izolovani, vodilo se računa da se obezbedi miran i lagodan život. Takođe bih naveo da sama lokacija kompleksa svakom pojedincu obezbeđuje brz pristup kako svim delovima grada tako i auto putu – ističe Ivanović.

Izvor:

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/nice-najlepsi-kvart-u-novom-sadu-sajam-kompleks/bbz1px9