“Sajam kompleks” dika i ponos Novog Sada

“Sajam kompleks” dika i ponos Novog Sada

Firma “Sajam kompleks” koja posluje u sklopu kompanije Bobar Beška doo sprema jedinstveni urbanistički prostor u Ulici Branka Bajića broj 9 u Novom Sadu. Biće to pravo malo naselje sa oko 700 stanova raspoređenih u četiri bloka od kojih su dva izgrađena i useljena, treći je u fazi izgradnje, dok će poslednji i najatraktivniji blok od dve kule sa po 10 i osam spratova početi da se gradi u martu sledeće godine.

Rukovodilac projekta “Sajam kompleks” mr. inž. građevinarstva Miroslav Ivanović kaže da je ovo jedinstven prostor u čijem se sklopu nalaze parkovi, igrališta, marketi, restorani, saloni lepote, a uskoro i apoteka i teretana koje će biti otvorene u kulama. Praktično, sve što je stanarima potrebno biće na jednom mestu.

– Stanari ako ne žele, ne moraju do centra ili u druge delove grada, jer sve što im treba pronaći će ovde. Stanovi u izgrađenim blokovima su između 45 i 130 metara kvadratnih, od dvosobnih do četvorosobnih. Obezbeđen je rekordan broj parkinga, svaki blok ima svoje podzemne garaže i njihov kapacitet je 400 parking mesta, a oko objekta obezbeđujemo i gradimo još toliko – ističe Ivanović.

Sve zgrade poseduju energetski pasoš na kojem prema Ivanovićevim rečima firma “Sajam kompleks” insistira od samog početka ovog značajnog projekta.

– Naša firma insistira na energetskoj efikasnosti i uštedi energije i sredstava. Zgrade su zidane su termoblokom Nexe TB25, na koji je sa vanjske strane urađena silikatno-silikonska fasada debljine 10 cm u kombinaciji sa ukrasnim kliker ciglicama koje garantuju luksuzan izgled. Izolacija je od kamene vune, a svaka stambena jedinica imaće svoj kalorimetar tako da će stanari plaćati grejanje po utrošku. Unutar zgrada je zeleni kutak sa parkićem i igralištem za decu koje je zatvorenog tipa, samo za stanare koji žive u kompleksu – priča Ivanović.

Ističe i da će čitav kompleks obilovati zelenim površinama te da je u planu sadnja oko 60 stabala japanskih trešnji i kuglastih bagrema uz oko 2.500 kvadratnih metara travnjaka i oko 400 kvadratnih metara raznog zeleniša.

To nam je potvrdio i direktor kompanije Bobar Beška doo Nenad Bobar koji kaže da će dve kule sa ukupno 52 stana biti nešto što do sada nije viđeno u Novom Sadu. Kompleks nema garsonjere i dupleks stanove, akcenat je stavljen na porodične domove, kao što je i ovaj kraj postao najomiljeniji deo grada za mlade porodice.

Bobar o dve kule kada počinje da se gradi, kada će biti završen i početak prodaje odnosno rezervacija stanova od septembra.

– Prvi smo u novijoj istoriji Novog Sada počeli da gradimo čitav kompleks kao što se to nekad radilo. Najmanji stanovi u dve kule biće od 80 metara kvadratnih pa do 130, što podrazumeva veoma luksuzno zdanje, kakvo nije rađeno u našem gradu. Ispred zgrade pravimo veliki park sa igralištem za decu i sportskim terenom, a gradićemo i poslovni deo od oko 2.000 metara kvadratnih sa galerijama iznad kojih ćemo takođe urediti zelenu površinu – najavio je Bobar.

Prema projektu “Sajam kompleksa” krovovi zgrada urađeni su po najsavremenijim standardima, imaju kosinu i izolovani su SIKA sistemom termo i hidroizolacije a oluci imaju grejače tako da pri niskim temperaturama ne dozvoljavaju formiranje leda i ledenica. Garaže su opremljene vratima sa daljinskim otvaranjem, ventilacijom i protivpožarnim sprinkler sistemom, koji se kada nestane struje napaja pomoću agregata.

Kako najavljuje Bobar, od septembra ove godine biće moguće izvršiti rezervaciju kupovine preostalih stanova u “Sajam kompleksu” koji se nalazi na odličnoj mirnoj lokaciji u neposrednoj blizini Bulevara Evrope, Hajduk Veljkove ulice, Kliničkog centra Vojvodine i drugih značajnih objekata.

Kompanija Bobar Beška doo planira da u narednih pet godina u Novom Sadu izgradi još jedan ovakav stambeni kompleks.

Izvor:

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/sajam-kompleks-dika-i-ponos-novog-sada/7xq3t4q